Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kyčle při chůzi

Od: lorenc odpovědí: 17 změna:

Zdravím všechny dorostence(60+).Je mě 66,neběhám,ale rád chodím na tůry.Od dubna do října chodím min.dvakrát měsíčně asi 20 km s lehkým batohem.Minulý týden jsem se přihlásil na turistický zájezd,kde se bude chodit na těžko asi 15 km denně.S trekingovýma hůlkama počítám.Dnes jsem šel v rámci treninku 16 km s 10 kg v batohu a asi v polovině trasy začala pobolívat pravá kyčel.Bolest nebyla velká,ale prostě jsem to cítil .Deset roků beru Kolagen 2000 Aktiv+ tablety Céčka z důvodu bolesti kolenních kloubů(už nebolí).nerad bych ten zájezd rušil.Doporučíte nějaký doplnět stravy?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Zázračný doplněk stravy neexistuje. Zbytečně těžký batoh, šel bych cestou odlehčení.

hodnocení

3x

Chodím také, bude mi brzy 70 let, mám umělé pravé koleno. Ale zatím v pohodě. Trasy kolem 15 km, občas tak 17-18, víc už ale ne. V mládí jsem chodívala "padesátky", ale člověk musí vědět, kdy má dost.

Doplňky stravy jsou na draka. Buď to prostě jde, nebo to nejde. Doplněk stravy Vám bolest neodstraní, chůzi nevylepší. Jen Vás připraví o peníze. Choďte tak, jak se cítíte, nepřehánějte to. Lepší 7 km v pohodě, než 20 km v bolestech.

Na Nový rok chodím každoročně svůj vlastní Novoroční pochod pro jednu osobu. Tedy sama pro sebe. ;) 17,5 km, přes lesy. Pokud budete včas na startu, vezmu Vás s sebou. Jaga.

S panem Lórencem jsem ještě nešla!*smich*

liska5

Kde je prezentace?

lorenc
hodnocení

Ano.Kdy a kde je start?

No dobře, pokud půjdete se mou, přejmenuji to na Novoroční pochod pro 3 osoby. Startuji ve Zdechovicích /u Přelouče/, u pomníku padlých v 1. svět. válce. Pak jdu do lesů, nejprve po modré, pak po žluté, po cyklostezkách i pěšinách do obce Jedousov u Choltic. Není to ale nic oficiálního, dělám si to každý rok sama pro sebe. Jen tak pro pohyb a dobrou náladu. Loni jsem nešla /sádra/. A předtím na mě vždycky čekával doma manžel. Letos už čekat nebude...Letos to bude asi moc smutné. Ale dám to, musím, i když asi budu bulit. Jaga.

lorenc
hodnocení

Přelouč je od Brna dost daleko na jednodenní výlet,abych tam jel autem,na to mám rád přírodu.A hromadnou dopravou je to na dlouho,to nemohu,je topná sezona.Tak se nedomluvíme.Půjde někdo na Novoroční výšlap v okolí Brna,Hustopečí nebo Pohořelic?

Novoroční pochody máte všude. Co vím, třeba u Ústí nad Orlicí se chodí na Andrlův chlum /jinak Andrlák/, v Českém Středohoří se leze na Milešovku, v Železných horách se chodí z Hlinska k prameni Chrudimky do katastru obce Filipov. Určitě něco pěkného najdete. Dneska už lidé žijí zdravěji /aspoň někteří/ a určitě nějaké turisty, co chodí na Nový rok, najdete.

A co si udělat pochod jen sám pro sebe? Vymyslet trasu, třeba nějaký pěkný okruh. Když já mám vlastní POCHOD PRO JEDNU OSOBU, proč byste jej nemohl mít i Vy, tam někde u Vás? *palec* Jaga.

Chodím sama ráda, vůbec mi to nevadí. Mám své myšlenky, dívám je po přírodě a je mi dobře.

Jak na Nový rok, tak po celý rok!

Když jsem tohle jednou řekla známému, zděšeně zavyl: Proboha, jen to ne! To by mi bylo po celý rok špatně!*smich2*

runner2
hodnocení

2x

Pisete, ze chodite min. 2x mesicne 20km. A co delate mezi tim? Pokud by jste napsal, ze denne ujdete cca 8km, tak reknu, ze jste trenovany a na pohyb zvykly. Takto mi to prijde velmi narazove a bolest muze pochazet z pretizeni. Osobni zkusenost - po jednom delsim bezeckem zavode me zacala dlouhe tydny pobolivat kycel, ortoped + rtg v poradku. Skoncil jsem u fyzioterapeutky, poradila cviceni na kycle + zpevnit stred tela. Pak bolest odeznela. Takze radim vyvarovat se narazovym pretizenim a cvicit.

lorenc
hodnocení

Mezitím nesedím na zadku,ale normálka běžný pohyb,bydlím na vsi v RD v patře,kotel na dřevo v suterénu.Takže mimo jiné v topné sezoně je to tak stovka schodů navíc.Akorád ty jsou výšlapy 2krát do měsíce.Zítra zkusím orthopedii.

hodnocení

1x

Přijdou roky, přijde artroza- odrbaná chrupavka. Pak po sobě protikusy kloubu hladce nekloužou, ale kosti drhnou po sobě. Bolest se bude zvyšovat a pak přijde i doba, kdy se prostě kloub zasekne a vy zůstanete trčet oprostřed cesty nebo se budete muset postavit ze sedu o něco dříve, protože nebudete vědět, co kloub udělá, co vám dovolí. Vlastní zkušenost. *alene* Pak pochopíte, že jste měl včas zajít k ortopedovi, ten zrentgenuje a zjistí, kolik chrupavky v kloubu ještě je a jak moc spěchá výměna kloubu. Čím dříve, tím lépe, čekací lhůty jsou hodně dlouhé a také je mnohem lépe, když tělo a svaly jsou fit a usnadní rehabilitace. ;) Už teď se naučte spávat s polštářem mezi koleny a stehny, aby nepřepadávala noha nahoře přes spodní, ale byla rovnoběžně a tedy kloub byl ve správném postavení. Budete to potřebovat už stále. I po operaci. *hej* Za jak dlouho po výměně kloubu, byl prezident Klaus na lyžích? Nebylo to pouze mimořádnou péčí lékařů, ale bylo to jeho celkovou kondicí. Pravily všechny známé rehabilitační,

liska5
hodnocení

1x

Najděte si na netu cvičení pro uvolnění kyčlí. Při cvičeních jde o to odtáhnout od sebe hlavici a jamku, aby se kloub lépe prokrvil, tím vyživil a zklidnit eventuální zánět.

Zní to absurdně, ale i kyčel reaguje na stresy a na přetížení žlučníku. Dejte si pauzu od tréninků.

Přečtěte si, co znamená protizánětlivá strava. Prostě vynechat některé potraviny, např. rajčata. Kniha David Frej: Stravou proti zánětu. Nejdřív se to musí zklidnit. Nepřehánějte to s tím céčkem. Ledvinám větší dávky dlouhodobě neprospívají..

Jeden cvik se mi osvědčil. Vleže na zádech skrčenou levou na chodidle, dlaně na podlaze mírně do stran u těla a pravou nohu vztyčit do stropu a tlačit ji nahoru špičkou, v tom "vztlaku" tou špičkou opisovat kroužky o velikosti asi talíře. Toto víckrát denně. Cviků je hodně..

Víc pijte! Vodu mezi jídly a dobré je kápnout do sklenice lžíci jablečného octa.

Mačkejte a masírujte si opakovaně místa na kyčlích zboku do kosti, hlavně místa, co tam nejvíc bolí.

lazenak
hodnocení

0x

Já mám artrózu kyčelních kloubů 2. a 3. stupně. Jezdím do lázní v Jáchymově. Dřív jsem mohl o komplexky žádat každý rok, co se jeden nejmenovaný ministr zdravotnictví pokusil zlikvidovat české lázeňství si to občas musím zaplatit. Hodně mi to pomáhá, doufám, že mi to ještě dlouho oddálí operaci.

Ale ten turistický zájezd bych zrušil. Spíš zkus nějaký pobyt v Jáchymovských lázních jak ti bude pomáhat radonová voda. Tam se taky dá turisticky užívat.

lorenc
hodnocení

Na orthopedii jdu až 15.ledna,zatím budu cvičit.Zájezd zatím rušit nebudu,už se tam těším.Zrušit se dá i třeba měsíc před odletem,i když je to nevýhodný.Myslím,že v batohu nebudu mít víc jako 7 kg.I toho se mohu zbavit,mohu někoho mladšího poprosit,že mě s tím třeba za 50 éček pomůže.Někdo nosí 25-30 kg.

hodnocení

0x

Už vám není 20, snižte km, koledujete si o výměnu kyčle,

lorenc
hodnocení

Asi se zajedu podívat do Tater,jak se tam zásobuji některý horský ubytovny nebo chaty.Nedávno psaly o jednom dědovi,který si o svých 80 narozkách naložil 80 kg a šel nahoru.

teamta
hodnocení

0x
Slyšel jsem že kolagen je k ničemu, bere se ze zvířat, jenže zvířecí kolagen je jiný než lidský a naše tělo nemá jak ho převést na ten lidský kolagen tedy k ničemu. Avšak nejsem expert, vím že jich je celá řada různých kolagenů. Bral jsem něco jiného ale na název si nezpomínám. Berte něco co předepíše lékař jako léčivo které objektivně pomáhá a ne nějaký tržní produkt, kde si to prodejci jen vymysleli tu účinnost a pochybné statistiky vycucané z prstů a dostali vás na neuromarketing strach a trapně přehnané sliby. Tu tůru se zátěží nezvládnete, vykašlete se na to než si zmrvíte zdraví víc než te^d a pak prestanete chodit na tůry úplně
lorenc
hodnocení

Kdekdo říká,že kolagen je k ničemu,ze své zkušenosti mohu napsat,že jsem ho začal brát po bolestech kolen při chůzi za schodů před 10roky,od té doby nebolí.Až nyní ten kyčel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]